default-logo

Beyaz sarımsağın yaklaşık 60 gün boyunca fermente edilmesiyle oluşan siyah sarımsak oluşum serüveni aslında kısaca gıda teknolojisinde “Maillard Reaksiyonları” olarak adlandırılan, karamelizasyonun tersine yüksek olmayan ısılara maruz bırakılan gıdalardaki lezzet artışı ve renk değişimi olarak açıklanabilir. Bu bir dizi reaksiyonlar sonucu oluşan bol melanoidin içeren gıdalar yararlı anti oksidan özelliği taşımakla birlikte lezzetleri değişir.

Siyah sarımsağın sahip olduğu farklı lezzet dünya mutfağında kırmızı et, balık, tavuk, salata, makarna gibi birçok yemekte lezzet arttırıcı olarak kullanılmakta ve kendine çok geniş bir yer edinmiştir. Biz sizlerle denenmiş tarifleri paylaşmaya devam edeceğiz. Siz de yeni denediğiniz siyah sarımsaklı lezzet fırtınalarınızın tariflerini fotoğraflı olarak info@siyahsarimsak.com.tr e-mail adresimize gönderin, web sayfamızda ve sosyal medyada isminizle paylaşalım. Üstelik “SENİN TARİFİN” yarışmalarımızda kazanan neden senin tarifin olmasın?

Siyah Sarımsaklı Noodle Makarna

Siyah Sarımsaklı Noodle Makarna

Noodle makarnayı kaynar suda haşlayın ve süzün. Derince bir tavaya zeytinyağını koyun, içine doğradığınız siyah... Devamını Oku
Siyah Sarımsaklı Tavuk Baget

Siyah Sarımsaklı Tavuk Baget

Tereyağını eritip doğradığınız siyah sarımsağı kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Bu karışımı ve diğer bütün malzemeleri... Devamını Oku
Siyah Sarımsaklı Tereyağlı Biftek

Siyah Sarımsaklı Tereyağlı Biftek

Buzdolabında sertleştirdiğiniz tereyağı ile siyah sarımsakları rondoda püre haline getirin. İçine tuz ve karabiberi de ekleyip... Devamını Oku
Siyah Sarımsaklı Somon Balığı

Siyah Sarımsaklı Somon Balığı

Somon filetoların her 2 yüzüne de tuz ve karabiber serpin. Siyah sarımsakları bir çatal yardımıyla veya havanda ezin... Devamını Oku
4 soruluk anketimize katılmak ister misiniz?
Anket