Siyah Sarımsaklı ve Patlıcanlı Makarna Tarifi

Siyah Sarımsaklı ve Patlıcanlı Makarna Tarifi

” Siyah Sarımsaklı ve Patlıcanlı Makarna Tarifi”

Siyah sarımsak, dünya mutfağında çok uzun yıllar önce yerini almış ve kendine hatırı sayılır bir yer edinmiştir. Ülkemizde de popüler olan siyah sarımsak, sağlığa çok olumlu katkıları ve kokusuz oluşuyla çiğ olarak tüketilmesinin dışında farklı lezzetler denemek isteyenlerin malzeme listelerinde kalıcı olarak yer almaya başlamıştır. İlk defa sizin için denediğimiz ve sizlerle paylaştığımız özgün tariflerimizden birisini daha sizlere sunuyoruz. Tabi şunu da belirtmek isteriz; Siyah sarımsak, lezzet ve yapı olarak beyaz sarımsaktan çok farklıdır. O nedenle mutfakta beyaz sarımsağa alternatif olarak kullanmadığımızı ve çoğu zaman tariflerimizde farklı lezzetlerinden dolayı hem beyaz sarımsağı hem de siyah sarımsağı beraber kullandığımızı belirtmek isteriz. İşte bu tarif de onlardan biri.

siyah sarımsaklı yemek tarifleri

Malzemeler:

  • 3 adet patlıcan
  • 500 gr (1 paket) makarna
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 9 diş siyah sarımsak
  • 3 diş beyaz sarımsak
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber

Yapılışı:

Patlıcanları yol yol soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın yarım saat kadar tuzlu suda bekletin. Daha sonra patlıcanları sıkarak sudan çıkarın. Fırın tepsisine patlıcanları serip üstüne 3 yemek kaşığı kadar yağ gezdirip 200 0C de ısıtılmış fırına verin. 30-35 dakika sonra çıkarın. Patlıcanların hafifçe kızarmış olması gerekmektedir. Patlıcanlar pişerken makarnayı kaynamış 2 litre suya 1 tatlı kaşığı tuz atarak haşlayın. Haşlanan makarnayı süzdürüp pişme sürecini durdurmak için soğuk sudan geçirin. Ayrı bir tavada küp şeklinde doğranmış soğanı 3 yemek kaşığı yağ ile hafif pembeleşinceye kadar kavurun. İçine çekirdeklerini çıkardığınız ve doğradığınız kırmızı ve yeşil biberi ekleyip biraz daha kavurun. İnce doğranmış 3 diş siyah sarımsağı ve 3 diş beyaz sarımsağı da ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Kavurma işlemlerini yaparken ateşin orta seviyede olmasına dikkat edin. Sonra içine doğranmış domatesleri, patlıcanları ve tuz karabiberi ekleyin. Domatesler hafif suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.

Arzuya göre makarnayı bu sos ile karıştırabilir veya makarnanın üstüne koyabilirsiniz. Kalan 6 diş bütün siyah sarımsağı ve rende kaşar peynirini servis yaptığınız tabaklara bölüştürerek sunumumuzu tamamlayabilir, enfes bir yemeği sevdiklerinizle ve afiyetle yiyebilirsiniz.