Siyah Sarımsaklı Tereyağlı Biftek

Siyah Sarımsaklı Tereyağlı Biftek

Biftek hem doyurucu hem de besin değeri yüksek bir yiyecektir. Size inanılmaz lezzetli Siyah Sarımsaklı Tereyağlı Biftek tarifini hazırladık. Afiyet olsun!

Siyah Sarımsaklı Tereyağlı Biftek

Malzemeler: (2 kişilik)

  • 2 adet biftek
  • 8-10 diş siyah sarımsak
  • 200 gr tereyağı
  • 400 gr elma dilim patates
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı:

Buzdolabında sertleştirdiğiniz tereyağı ile siyah sarımsakları (kara sarımsak) rondoda püre haline getirin. İçine tuz ve karabiberi de ekleyip, karışımı kapaklı bir cam kaba alarak en az 1 saat buzdolabında bekletin.

Elma dilim patatesleri tepside veya yağsız tavada pişirin. Izgarada ya da teflon tavada pişirdiğiniz bifteklerle patatesleri yan yana fırın tepsisine koyun. Etlerin üstüne buzdolabından çıkardığınız karışımı koyarak 200 C de önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika daha pişirin.

Mevsim salatası ile beraber servis edin. Siyah sarımsağın biftek ile birleşince ortaya çıkan lezzete inanamayacaksınız. Afiyet olsun!