Siyah Sarımsaklı Tavuk Baget

Siyah Sarımsaklı Tavuk Baget

Tavuk besin değeri bakımından zengin bir et türüdür. Sizin için inanılmaz lezzetli Siyah Sarımsaklı Tavuk Baget tarifini hazırladık. Afiyet olsun.

Siyah Sarımsaklı Tavuk Baget

Malzemeler:

  • 6-8 ad baget
  • 8 diş siyah sarımsak (black garlic)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 3 dal yeşil soğan
  • 1 çay kaşığı köri
  • Yeteri kadar tuz-karabiber

 

Hazırlanışı:

Tereyağını eritip doğradığınız siyah sarımsağı kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Bu karışımı ve diğer bütün malzemeleri bir kasenin içine koyup bagetleri bulayıp fırın poşetine yerleştirin. Karışımdan kalırsa poşetin içine döküp ağzını kapatarak 190-200 C önceden ısıtılmış fırında 35-40 dk pişirin. Üstü nar gibi kızarana kadar da poşeti keserek ızgara konumunda 5-7 dk kadar daha tutun. Fırından çıkardıktan sonra servisten önce üzerine ince kıyılmış yeşil soğanları serpin. Siyah sarımsağın tavuk ile birleşiminden sonra ortaya çıkan lezzete inanamayacaksınız! Afiyet olsun!