Siyah sarımsak yağı ile lezzetli ve sağlıklı yemekler yapabilirsiniz. Sizlere siyah sarımsak yağıyla kuzu incik tarifi hazırladık.
6 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 3 saat
Malzemeler
- 6 adet kemikli kuzu incik
- Yarım çay bardağı Sofralık siyah sarımsak yağı
- 6 adet Defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 çay kaşığı tane kişniş
- Tuz
- Pişirme kağıdı
Yapılışı
Kuzu incikleri bir tepsiye koyun, üzerine siyah sarımsak yağını dökün, tuzunu da ekleyip karıştırın. Sar-pişir kağıtlarının bir tanesine 2 adet inciği yerleştirin. Her incik parçasının üstüne defne yaprağını, karabiber ve kişniş tanelerini koyun ve kağıtları açılmayacak şekilde sıkıca katlayıp kapatın. En az 5 litre hacmi olan düdüklü tencerenin dibine buharda pişirme aparatını yerleştirin, onu geçmeyecek kadar su ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 2,5 saat pişirin. Tandırda pişmiş gibi ağzınızda dağılan, lif lif ayrılan kuzu etini bu tarifle bir başka seveceksiniz. Afiyet olsun.