Siyah Sarımsak Yağının Cilde Faydaları Nelerdir? - Siyah Sarımsak

Siyah Sarımsak Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Siyah Sarımsak Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Günümüzde oldukça popüler olan siyah sarımsak, beyaz sarımsaktan daha fazla antioksidan değerine sahiptir. Doğal ve katkısız olmasının yanı sıra; ağızda ve tende koku bırakmamaktadır. Bir mucizevi gıda olan siyah sarımsaktan oluşan siyah sarımsak yağı kozmetik alanında oldukça popüler ve etkili bir üründür. Siyah sarımsak yağı; saç, yağı kaş-kirpik ve sakal-bıyık bölgelerinde kullanıldığı gibi ciltte de kullanılarak olumlu etkiler sağlamaktadır. Peki siyah sarımsak yağının cilde faydaları nelerdir?

Sağlıklı Saçlar

Siyah Sarımsak Yağı cilt için oldukça besleyici ve onarıcı özelliklere sahiptir. Sarımsağın besin değerleri, siyah sarımsakta hem daha yüksek hem de kokusuz olduğu için ciltteki kuruluk, egzama, kaşıntı, saç kepeği, konak, sedef gibi sorunlarda güçlü bir destekleyicidir. Saç bakımında kıl köklerini besleyerek güçlü ve canlı görünüm elde etmenizi sağlamaktadır. Cildiniz de ise doğal bir nemlendirici etkisiyle besler ve eski yumuşaklığını kazanmasına yardımcı olur.

Siyah Sarımsak Yağı Nasıl Kullanılır?

Sorunlu bölgeye yumuşak ve dairesel masaj hareketiyle yedirilerek sürülmesi, yıkamadan önce en az 40 dakika bekletilmesi ve haftada en az 3 defa tekrarlaması önerilir. Bekleme süresi ne kadar uzarsa, etkisi de o kadar artacaktır.

siyah sarımsak yağı

Bu bakımın istenen sonucu vermesi için saçınızı veya cildinizi yıkadığınız sabun ve şampuanın da içeriği çok önemlidir. Katı sabunlarda kostik denilen çok zararlı kimyasal bir madde bulunur. O nedenle katı sabun kullanmayınız. Ama her sıvı sabun da masum değildir. İçeriğinde kimyasal olmayan bitkisel ve tamamen doğal içerikli şampuan ve jelleri tercih ederseniz, siyah sarımsak yağının onarıcı etkisini desteklemiş olursunuz.

Siyah Sarımsak Yağı hakkında daha detaylı bilgi almak veya sipariş vermek için lütfen tıklayınız.