Neden Siyah Sarımsak?

Neden Siyah Sarımsak?

Son günlerin popüler gurme gıdası siyah sarımsak ile tanışmış mıydınız? Siyah sarımsak, beyaz sarımsağa göre birçok yönden daha faydalı konumdadır. Bu faydaları “neden siyah sarımsak” yazımız ile açıkladık.

Çünkü, kokusuzdur

siyah sarımsak ağız kokusu yapmaz

Siyah sarımsak çiğ olarak tüketildiğinde, beyaz sarımsaktakinin aksine kalıcı ve rahatsız edici bir koku bırakmaz. Sosyal yaşam dostu olan ve konforlu bir tüketim sağlayan siyah sarımsak sayesinde hem bağışıklığınızı güçlendirebilir hem de iş toplantılarınıza rahatlıkla girebilirsiniz.

Çünkü, besin değerleri çok yüksektir.

vitamin deposu

60 gün boyunca özel kabinlerde bekletilen beyaz sarımsaklar bu sürenin sonunda siyah sarımsağa dönüşür. Hiçbir katkı maddesi olmadan gerçekleşen bu doğal dönüşüm esnasında beyaz sarımsağın içinde bulunan vitamin, mineral ve besin değerleri kat kat yükselir. Antioksidan özelliği de yükselen siyah sarımsak, beyaz sarımsağa göre antioksidan açısından 10 kat daha zengindir.

Çünkü, tatlımsı ve hoş bir aromaya sahiptir.

siyah sarımsak

Beyaz sarımsağı acı tadı nedeniyle çiğ olarak yemekte zorlanırız. Siyah sarımsak ise yapısı kuru meyve gibi daha yumuşak ve tatlımsıdır. Bu da çerez gibi tüketimini kolaylaştırır.

Çünkü, midede yanmaya sebep olmaz.

mide yanması

Mide ve sindirim hassasiyetine sahip olan kişiler, çiğ olarak beyaz sarımsak yediklerinde rahatsız olurlar. Oysa siyah sarımsak, tam tersine mide ve sindirim sağlığına olumlu katkıları olan bir gıdadır.

Çünkü, yemeklerinize lezzet ve sağlık katar

Siyah Sarımsaklı Noodle Makarna

Siyah sarımsak, lezzet olarak beyaz sarımsaktan epey farklıdır. Bu nedenle mutfakta beyaz sarımsağın yerin almaz. Siyah sarımsak eklenen yemekler ve salatalar, çok hoş lezzet deneyimleri yaşatmaktadır. Dünya mutfaklarında yoğun olarak kullanılan siyah sarımsak, beyaz sarımsak ile beraber kullanılabilir.

siyah sarımsak hakkında daha detaylı bilgi almak ve sipariş verebilmek için tıklayınız.