Güçlü Bağışıklık İçin Siyah Sarımsaklı Hindi Çorbası - Siyah Sarımsak

Güçlü Bağışıklık İçin Siyah Sarımsaklı Hindi Çorbası

Güçlü Bağışıklık İçin Siyah Sarımsaklı Hindi Çorbası

Virüslere karşı güçlü olmak ve bağışıklığımızı güçlü tutmak için lezzetli bir çorba tarifi sizlerle. Güçlü Bağışıklık İçin Siyah Sarımsaklı Hindi Çorbası

  • 10 kişilik
  • Hazırlama süresi: 35 dakika
  • Pişirme süresi: 40 dakika

Malzelemer:

  • 300 gr hindi eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 10 diş siyah sarımsak
  • 3 diş beyaz sarımsak
  • 1 adet iri kırmızı biber
  • 1 adet iri havuç
  • 4 su bardağı yoğurt
  • 3/4 su bardağı arpa şehriye
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Üzeri İçin:
  • Tereyağı
  • Kırmızı toz biber

Yapılışı:

Soğanı soyup bütün olarak hindi etiyle beraber tencerede veya düdüklüde etler iyice yumuşayıp elle parçalara ayrılacak hale gelene kadar haşlayın. İçinden soğanı çıkarın, etleri ayırın, suyunu da süzgeçten geçirerek derin bir tencereye boşaltın. Etleri ya elinizle ya da bıçak yardımıyla minik parçalara ayırın. Hindi suyunu aktardığınız tencereye minik küpler şeklinde doğradığınız kırmızı biberi ve havucu ekleyerek haşlayın. Su miktarı az gelirse kaynar su ilave ederek çoğaltabilirsiniz. Sebzeler kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra şehriyeyi de ilave edin. Onlar kaynamaya devam ederken büyük bir kasede un, yoğurt ve yumurta sarısını çırpın. İçine ezilmiş beyaz sarımsakları ekleyin. Kaynayan tencereden kepçeyle bir miktar su alıp kaseye yavaşça ekleyerek çırpın. Sonra kasedeki yoğurtlu karışımı yavaşça kaynayan tencereye ilave edin, eklerken kesilmemesi için hızlıca karıştırmaya devam edin. Eğer kıvamı koyu olursa kaynar su ekleyerek açabilirsiniz. Veya daha kıvamlı olmasını istiyorsanız yarım bardak yoğurtta 1 kaşık unu çırpıp kaynayan tencereye ekleyebilirsiniz, 2-3 dakika daha kaynadığında kıvamı koyulaşacaktır. Bu arada çorbayı karıştırmanız gerekir. Etleri karıştırma sürecinde iyice parçalanmasın diye en son aşamada çorbaya ekleyin. Tuzunu ilave edin. 1-2 dakika sonra tencerenin altını kapatın. Üstüne ince doğranmış maydanoz ve iri doğranmış siyah sarımsakları ilave edip kapağını kapatın, dinlenmeye bırakın. Ayrı bir sahanda tereyağını eritin, biraz fokurdamaya başladığında kırmızı toz biber ilave edin. Yarım dakika daha ocakta tutun, yanmasına izin vermeden ocaktan alın. Bu tereyağlı sosu çorbanın tamamına karıştırabileceğiniz gibi, servis esnasında kaselere çorbayı koyduktan sonra üzerine de dökebilirsiniz. Daha şık bir sunum olacaktır. Afiyet olsun…